Over de Overhaal

Door de prachtige gelegen ligging van De Overhaal kunnen we spreken van een unieke school in de gemeente Zaanstad. De school ligt in een lang lintdorp ten noorden van Krommenie in het buurtschap Krommeniedijk.

Unieke plek

OBS De Overhaal ligt op een unieke locatie waarbij de wil en de weg terug te vinden zijn in de omgeving van de school. De wil is de nieuwbouwwijk Willis die in 2000 is ontstaan en de weg is de Krommeniedijk waaraan de school is gelegen en het buurtschap waar de school zijn oorsprong heeft. De school heeft vier klaslokalen en een speelzaal. Daarnaast is er een modern schoolplein met een zandbak, klimtoestellen, tafeltennistafel en een voetbalkooi, waar kinderen uitgenodigd worden om te bewegen.

Kleine school
De Overhaal is een kleine school met ongeveer 100 leerlingen en een hecht team van 10 medewerkers. De kinderen kennen elkaar bijna allemaal en ook de medewerkers kennen de leerlingen bij naam. Dit geeft de kinderen een veilig en geborgen gevoel en zorgt voor persoonlijke en individuele aandacht tijdens de schooldag.

Missie (wil)
OBS De Overhaal wil een bijdrage leveren aan de optimale individuele ontwikkeling van kinderen tot volwassenen die graag blijven leren en die met zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsbesef in de wereld staan.

Visie (weg)
De weg die Obs de Overhaal daarbij bewandelt, is die van een lerende organisatie waar zorg wordt besteed aan leerling en medewerker. In die weg zijn de tradities van de school verankerd en speelt onderwijsvernieuwing een centrale rol. Toekomstgericht onderwijs, gepersonaliseerd leren, duurzaamheid en een gezonde school zijn daarbij speerpunten. Daarbij gaan we op de Overhaal uit van inclusiviteit en diversiteit. Inclusief wil zeggen dat alle leerlingen welkom zijn en diversiteit wil zeggen dat wij handelen vanuit het feit dat alle leerlingen verschillend zijn. Dit alles binnen een omgeving afgestemd op de behoefte van de (basis)schooljeugd, de ouders en de buurt.