Over de Overhaal

Door de prachtige gelegen ligging van De Overhaal kunnen we spreken van een unieke school in de gemeente Zaanstad. De school ligt in een lang lintdorp ten noorden van Krommenie in het buurtschap Krommeniedijk.

Unieke plek

OBS De Overhaal ligt op een unieke locatie . De school is gelegen in het buurtschap Krommeniedijk waar de school zijn oorsprong heeft. De school heeft vier klaslokalen en een speelzaal. De speelzaal wordt gebruikt als extra speelruimte voor de kleuters en extra instructielokaal voor groep 3/4. Wij beschikken over een uitgebreide bibliotheek, met de nieuwst leesboeken. Daarnaast is er een modern schoolplein met een zandbak, klimtoestellen, tafeltennistafel en een voetbalkooi, waar kinderen uitgenodigd worden om te bewegen.

Kleine school
De Overhaal is een kleine school met ongeveer 80 leerlingen en een hecht team van 10 medewerkers. De kinderen kennen elkaar bijna allemaal en ook de medewerkers kennen de leerlingen bij naam. Dit geeft de kinderen een veilig en geborgen gevoel en zorgt voor persoonlijke en individuele aandacht tijdens de schooldag.

Missie (wil)
OBS De Overhaal wil een bijdrage leveren aan de optimale individuele ontwikkeling van kinderen tot volwassenen die graag blijven leren en die met zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsbesef in de wereld staan.

Visie (weg)
Op de Overhaal bieden wij de kinderen een veilig en rustig klimaat. Binnen ons thematisch onderwijs worden de kinderen uitgedaagd hun talenten te ontplooien en hun 21-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen.
Kinderen, ouders en team voelen zich betrokken en nemen verantwoordelijkheid voor elkaar, de omgeving en zichzelf. We waarderen ieder zoals hij is met zijn ontwikkelingsmogelijkheden en dagen elk kind uit op zijn eigen leerbehoefte.